THE WALKER PROJECT – ORANGERIE IN ACCRINGTON

  • before
  • beforeinternal
  • exteriorafter
  • externalshell
  • interior
  • internalduring
  • internalduring
  • internalduring
  • internalduring

The Objective

The Walker’s came to Valley Conservatories with a vision of replacing their existing conservatory and polycarbonate roof with a sleek, elegant orangerie that would be suitable for all seasons and conditions. They also required their rear garden restructuring to allow the creation of a luxurious patio area which would expand on from the orangery. With years’ of experience of constructing conservatories and orangeries, the team here at Valley completed the project as follows:

The Job

  • Dismantle existing conservatory
  • Rebuild on new foundations a pillar construction in matching house brick
  • Bi-folding doors, windows and roof all in warm cream
  • Atrium glazed with high performance self cleaning tinted glass
  • Plastered detail finish with covings
  • Mood lighting
  • Porcelain tiled floor with under-floor heating
  • Substantial patio area with a natural look heritage stone and borders
  • The Completed Project

    The result was a stunning, luxurious living area which provided extra space for leisure and relaxation. The bi-folding doors allow the entire front of the orangery to open out on to the brand new patio area, providing the perfect area for parties and entertaining.


    Check out our other Case Studies

    Dacey Project - Garden Room & Garage

    The Objective The Dacey’s wanted a garden room constructing to the rear of their house in Winewall near Trawden and a single garage building to the side, to create extra space for their car and a cosy living area to expand on the space already in their home. The Job Construction of Garden room to rear elevation…

    Read More...

    Roberts Projects - Conservatory

    The Objective The team at Valley Conservatories were approached to construct a completely new conservatory from scratch for the Roberts’ household. They wanted to expand on their current living space to create an entirely new leisure area, which could function for the combined use of dining, relaxation and entertaining. The couple also requested a substantial…

    Read More...

    Dabir Project - Conservatory

    The Objective Replacement Conservatory in Worsthorne Mr and Mrs Dabir from Worsthorne came to Valley Conservatories with a job to replace their existing timber conservatory and polycarbonate roof. Generous in size and in a great location for plenty of light, this was a fantastic opportunity to expand upon a current fitting that, with a little extra work, would provide a wonderful living area for the couple.

    Read More...