THE DACEY PROJECT – GARDEN ROOM AND GARAGE IN TRAWDEN

  • before
  • beforeinternal
  • exteriorafter
  • externalshell
  • interior
  • interiorii
  • internalduring
  • internalduring
  • internalduring
  • internalduring

The Objective

The Dacey’s wanted a garden room constructing to the rear of their house in Winewall near Trawden and a single garage building to the side, to create extra space for their car and a cosy living area to expand on the space already in their home.

The Job

  • Construction of Garden room to rear elevation and Single Garage to side elevation
  • Natural stone Build
  • Yorkshire stone slate roof
  • Bi-folding doors and windows in powder coated black Aluminium with cream internal finish, which open out onto a newly created patio area
  • Vaulted ceilings with Velux roof lights
  • Plastered finish house walls left natural stone
  • Soft down lights
  • Rustic natural stone flag floor to continue the theme of the rest of the room
  • Retaining walls and stone features with flagged pathways and borders
  • Legislation
  • Conservation area development required sympathetic designs
  • Planning consent
  • Building regulations
  • The Completed Project

    The completed project left the Dacey’s with a brand new single garage and garden room which perfectly blended in with the rest of the house, further adding to the ‘countryside’ feel of this lovely home.


    Check out our other Case Studies

    Walker Project - Orangerie

    The Walker’s came to Valley Conservatories with a vision of replacing their existing conservatory and polycarbonate roof with a sleek, elegant orangerie that would be suitable for all seasons and conditions. They also required their rear garden restructuring to allow the creation of a luxurious patio area which would expand on from the orangery. With…

    Read More...

    Roberts Projects - Conservatory

    The Objective The team at Valley Conservatories were approached to construct a completely new conservatory from scratch for the Roberts’ household. They wanted to expand on their current living space to create an entirely new leisure area, which could function for the combined use of dining, relaxation and entertaining. The couple also requested a substantial…

    Read More...

    Dabir Project - Conservatory

    The Objective Replacement Conservatory in Worsthorne Mr and Mrs Dabir from Worsthorne came to Valley Conservatories with a job to replace their existing timber conservatory and polycarbonate roof. Generous in size and in a great location for plenty of light, this was a fantastic opportunity to expand upon a current fitting that, with a little extra work, would provide a wonderful living area for the couple.

    Read More...