THE DABIR PROJECT – CONSERVATORY IN WORSTHORNE

  • before
  • beforeinternal
  • exteriorafter
  • externalshell
  • interior
  • interiorii
  • internalduring

The Objective

Replacement Conservatory in Worsthorne

Mr and Mrs Dabir from Worsthorne came to Valley Conservatories with a job to replace their existing timber conservatory and polycarbonate roof. Generous in size and in a great location for plenty of light, this was a fantastic opportunity to expand upon a current fitting that, with a little extra work, would provide a wonderful living area for the couple.

The replacement of the conservatory would present a more aesthetically pleasing feature and resolve major damp issues in the current conservatory. Mr and Mrs Dabir also wanted us to implement noise reduction measures and allow for a greater accumulation of natural light. Replacing the polycarbonate roof with performance glass instantly makes a huge difference to the lightness of the room, in addition to constructing the new conservatory from rosewood PVCu with white inside.

Adding under floor heating with laminate flooring to enhance the cosy feel of the room, and plastering the inside walls for extra effect and texture, made the finished result look like a completely different conservatory. A mood lighting pelmet was also added to further enhance the atmosphere of the room.

The finished job was a stunning conservatory which acted as a stylish living area for Mr and Mrs Dabir, and the under floor heating meant that it was suitable for use at any time of year.

If you’d like more information about the conservatory we fitted for Mr and Mrs Dabir, please click here to contact us.


Check out our other Case Studies

Dacey Project
Garden Room & Garage

The Objective The Dacey’s wanted a garden room constructing to the rear of their house in Winewall near Trawden and a single garage building to the side, to create extra space for their car and a cosy living area to expand on the space already in their home. The Job Construction of Garden room to rear elevation…

Read More...

Walker Project
Orangerie

The Walker’s came to Valley Conservatories with a vision of replacing their existing conservatory and polycarbonate roof with a sleek, elegant orangerie that would be suitable for all seasons and conditions. They also required their rear garden restructuring to allow the creation of a luxurious patio area which would expand on from the orangery. With…

Read More...

Roberts Projects
Conservatory

The Objective The team at Valley Conservatories were approached to construct a completely new conservatory from scratch for the Roberts’ household. They wanted to expand on their current living space to create an entirely new leisure area, which could function for the combined use of dining, relaxation and entertaining. The couple also requested a substantial…

Read More...